Jó hír! Gyorsulhat az internet Szentgotthárd térségében

Közel 200 millió forintból korszerűsítik az internetes hálózatot a szentgotthárdi járásban.

Csaknem 135 millió forintot nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből a 3C Távközlési Kft. újgenerációs szélessávú (NGA) hálózatok kiépítésére a szentgotthárdi járásban.

A projekt összesen 196 millió forintból valósul meg. A hálózatkorszerűsítés Alsószölnök, Apátistvánfalva, Csörötnek, Felsőszölnök, Gasztony, Kétvölgy, Kondorfa, Magyarlak, Nemesmedves, Orfalu, Rábagyarmat, Rátót, Rönök, Szakonyfalu, Szentgotthárd, Vasszentmihály települések 1150 háztartását érinti.

Az újgenerációs szélessávú infrastruktúra legalább 30 Mbps sávszélességű internet szolgáltatást biztosít majd. A korábbi évek fejlesztésein, az úgynevezett optikai felhordó hálózat kiépítésén túl ezáltal 16 településen érhető majd el a nagy sebességű, korszerű hálózat. A projekt várható befejezése 2018. júliusa.

Hogy mit jelent ez konkrétan a felsorolt településeken, milyen szerepe van ebben a szentgotthárdi alapítású, helyi szolgáltatónak (JuPiNet Kft.), arról hamarosan bővebben is beszámolunk.

2017.08.28.
SZERZŐK
Top